versenyző adal2018 yesyes adal

yesyes

yesyes
I let you run away

Zeneszerző: Szabó Ádám, Somogyvári Dániel
Szövegíró: Petneházy Flóra

A yesyes formációt 2015-ben Szabó Ádám dalszerző-énekes-harmonikás és Katona Tamás dobos alapította, akiket korábban A Dal című műsor hozott össze.

A zenekar Miklós Norbert szövegíró bevonásával egy teljesen egyedi, világszínvonalú elektroakusztikus hangzásvilág létrehozását tűzte ki célul.

Zenéjükre elsősorban John Newman, a Rudimental és a Coldplay volt nagy hatással. Az elektronikus hangzásvilágban pedig valóban különleges összhangba kerül az ének, a zongora, a harmonika és a dob együttese.


A zenekar 2016-ban elnyerte a Cseh Tamás Program induló zenekari támogatását, így Let me closer című dalukhoz már professzionális videoklip is készült.


A yesyes emellett EP lemezzel is büszkélkedhet. Ezen a zenekar Fireflies, Feel The Light és Papers című számai szerepelnek, amelyek többek között olyan fontos társadalmi kérdésekkel foglalkoznak, mint a pénz hatalma, a torzult világból való kiút vagy az igaz pillanatok megörökítése.


A Pollyanna nevet viselő EP lemez címe örök optimista személyt jelent, a formáció tagjai pedig magukat is annak tartják, és ezt szeretnék dalaikkal és személyiségükkel is képviselni.

 

A yesyes A Dal 2018-ban egy mély érzéseket feltáró dallal, az I let you run away" című művel indul, melynek szövegét a formáció írta, zenéjét pedig Somogyvári Dániel és Szabó Ádám szerezte.

 

 

 

 

Google+

 

yesyes I let you run away