versenyző adal2018 tolvai reni adal

Tolvai Reni

Tolvai Reni
Crack My Code

Zeneszerző: Bella Máté, Johnny K. Palmer
Szövegíró: Johnny K. Palmer

Tolvai Reni Nagyváradról érkezett Budapestre, hogy hangjával meghódítsa a zeneszerető közönség szívét. Nevét 2010-ben egy tehetségkutató versenyben ismerte meg az ország.

Első saját dala, a Hagylak menni 2011-ben jelent meg Ékszer című albumán. A zeneszámot hamarosan egy videoklip is követte, amely ugyanolyan népszerűségnek örvendett. Az énekesnő 2011-ben Magyar Kultúráért-díjat kapott.

Első dala szakmai szempontból is sikeresnek tekinthető, elnyerte a Transylvanian Music Awards Legjobb magyar pop-dance slágerének járó díját. Reni számára A Dal színpada egyáltalán nem ismeretlen, hiszen 2012-ben az Élek a szemeidben című slágerével már versenyzett A Dalban.

2013-ban Metzker Viktóriával és a No!End közreműködésével született egy újabb slágerdala, a Promise. Ugyanennek az évnek a végén került bemutatásra a Shout című száma, amely a 2014-es kislemezének címadója lett. Ekkor jelent meg Do című nagylemeze is.

2015-ben további két videoklipet forgatott le, amelyeken újra Metzker Vikivel dolgozott együtt.

A Dal 2018-as szériájában Crack My Code" című produkciójával került a legjobb 30 dal közé, hogy versenybe szálljon a Magyarország legjobb dala címért.

Google+

 

Tolvai Reni Crack My Code