versenyző adal2018 kökény attila szőke nikoletta szakcsi lakatos róbert adal

Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert

Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert
Életre kel

Zeneszerző: Szakcsi Lakatos Róbert
Szövegíró: Müller Péter Sziámi

Nikoletta, Attila és Róbert már nagyon régóta ismerik egymást, de a Dal 2018 színpadán zenélnek először együtt.

Szőke Nikoletta 2002-ben kezdte jazzénekesi tanulmányait Winand Gábornál. Az első énekóra után hat hónappal debütált a Magyar Rádió 6-os stúdiójában. 2005-ben a Shure Montreux International Jazz Voice Competition első díját és közönségdíját vehette át a mezőny legfiatalabbjaként. 2012-ben Junior Príma Díjat vehetett át. 2015-ben és 2016-ban is az „Év énekesnőjének” választották a JazzMa.hu olvasóinak szavazata alapján.

Kökény Attila 2000-ben kezdett el az énekléssel foglalkozni. Az országos ismertséget egy tehetségkutató verseny hozta meg számára 2010-ben. Rá egy évre jelent meg első önálló albuma. 20 éve zongorázik, klasszikus zene iránti tisztelete dalaiban is megjelenik, és a nagykoncertjeit is gyakran szimfonikus zenekar kíséri.

Szakcsi Lakatos Róbert édesapja, a híres zenész, Szakcsi Lakatos Béla. Róbert a klasszikus zene és a jazz világában is otthonosan mozog. A Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskolában tanult, majd a baseli Zeneművészeti Főiskola hallgatója lett, klasszikus és jazz szakon tanult. Krakkóban elnyerte a Legjobb zongorista és a Legjobb szólista díjat, majd 2001-ben szóló-zongora vetélkedőben az első helyet szerezte meg a Montreux-i Jazz Fesztiválon. A Bolla Quartet tagjaként a legjobb szólistának járó díjat vehette át a 2005-ös avignoni jazz fesztiválon.

A Dal 2018 színpadán az Életre kel" című dallal jutottak a legjobb harminc produkció közé, hogy versenybe szállhassanak a Magyarország legjobb dala címért.

Google+

 

Szőke Nikoletta, Kökény Attila, Szakcsi Lakatos Róbert Életre kel