versenyző adal2018 singh viki adal

Singh Viki

Singh Viki
Butterfly house

Zeneszerző: JOHN KING
Szövegíró: ANDY VITOLO

Már egészen fiatalon, általános iskolásként magával ragadta a zenei élet Singh Viktória Kudratot. Viki még csak negyedik osztályos volt, amikor felvették a Magyar Rádió Gyermekkórusába, majd az Opera Gyermekkórusába is.

A klasszikus zenei tanulmányai után az Erkel Ferenc Zeneiskola jazzének szakára jelentkezett, majd tanulmányait a Kőbányai Zenei Stúdió ének szakán fejezte be, ahol már könnyebb műfajokkal, pop, rock, soul és funky zenével is foglalkozott. A tanulmányai alatt élesben is képezte magát, megfordult a Magnificat kórusban, és számos zenekar háttérénekeseként is kipróbálta magát: az Anna and the Barbies, a Garami Funky Stuff és az UNISEX együttesben vokálozott. A zenekarok mellett hallhattuk már Zséda, Caramel és a Halott Pénz lemezein és fellépésein is, de igazán Király Viktor vokalistájaként ismerhette meg a nagyközönség.

Természetesen az önálló karrierjét is építette az elmúlt évek alatt, így több tehetségkutató műsorban is megfordult. Először 2003-ban próbálta ki magát egy országos kereskedelmi televízió műsorában, ahol a középdöntőig jutott, majd 2014-ben egy másik műsorban már a legjobb 12 előadó közé került. Emellett összesítésben a második helyezést zsebelte be 2008-ban a Jazzy dalversenyen.

A Dal színpadán visszatérő vendégként fogadjuk az énekesnőt. Vikit először 2016-ban láthattuk a Katonák című dalával, A Dal 2017-ben már az elődöntőig jutott a Rain című produkciójával.

A Dal 2018-as évadában a Butterfly house" című dallal próbálja meggyőzni a zsűrit és a közönséget, hogy idén ő énekli Magyarország legjobb dalát.

Google+

 

Singh Viki Butterfly house