versenyző adal2018 patikadomb adal

Patikadomb

Patikadomb
Jó szelet!

Zeneszerző: Ujvári Gyula, Kátai Tamás, Dobos Gábor
Szövegíró: Dobos Gábor

A Patikadomb zenekart 2013-ban alapították, sikerük azóta is töretlen. Most például A Dal 2018 színpadán láthatjuk őket.

Kátai Tamás, Dobos Gábor és Ujvári Gyula az alternatív rock, az electronica és a pop műfajában egyarán jártas, így a Patikadomb zenéjében is mindhárom műfajelemet felfedezhetik a zenekedvelők. A zenekar tagjai magyarul írják dalaikat, mivel úgy látják, hogy saját anyanyelvén az ember sokkal jobban ki tudja fejezni magát.

2014. január 29-én jelent meg a banda első albuma Nefelejcsutca címmel. A Nefelejcsutcán található dalok közül a Felhívás keringőre egyből felkerült a Petőfi Rádió lejátszási listájára. A banda eddigi legnagyobb sikereként könyveli el, hogy 2014-ben felléphetett a Hiperkarma Halloween-en, ami a Hiperkarma visszatérő és lemezbemutató koncertje is volt.

2015-ben nagy sikereket értek el a Süssön című slágerükkel. A zenekar következő nagy sikere a Mechwart liget című dal volt, amelyhez elkészült a banda első videoklipje is. Nézd csak című daluk pedig 2016-ban egész nyáron a Petőfi Rádió Top 30-ban szerepelt, később a legjobb negyven dal közé került. A zenekar alakulása óta a Hiperkarma, a The Biebers, a Bëlga, a Bermuda, a Kelemen Kabátban, a Magna Cum Laude és a Mary PopKids társaságában is fellépett már. A Patikadomb 2016-ban a Belmondo, majd a Zaporozsec vendégeként járta az országot.

Idén egy újabb lépcsőfok vár rájuk, hiszen ők is ott lesznek Jó szelet!" című szerzeményükkel A Dal 2018 színpadán, hogy versenybe szálljanak a Magyarország legjobb dala címért.

Google+

 

Patikadomb Jó szelet!