király viktor adal2018 adal

Király Viktor

Király Viktor
Budapest Girl

Zeneszerző: Király Viktor, Závodi Marci, Ashley Hicklin, Király Tamás
Szövegíró: Király Viktor, Ashley Hicklin

Király Viktor családja a zenét mondhatni génjeiben őrzi. Apja, Király Tamás az Universal együttes dobosa volt, jelenleg az EMI lemezkiadó kreatív igazgatója. Édesanyja a Cini és a tinik formáció énekesnője volt. Nővére, Király Linda szintén országosan ismert énekes.

Viktor New Yorkban született, csak 16 éves korában költöztek Magyarországra édesanyja kívánságára és ekkor sajátította el a magyar nyelvet.

A szülei és nővére nyomdokait követve ő is énekesi pályára lépett. Elsőként az M1 A társulat című műsorában tűnt fel, ám az igazi ismertséget egy kereskedelmi csatorna tehetségkutató műsora hozta meg számára 2008-ban. Egy évvel később, 2009-ben jelent meg első albuma, „Király Viktor” címmel. 2010-ben „Az év felfedezettje” kategóriában Fonogram-díjra is jelölték. Ugyancsak 2010-ben jelent meg második albuma is, Solo címen.

A Dal színpadára 2012-ben állt előszor nővérével, Lindával együtt. A Dal 2012-ben az „Untried” című dallal mutatkoztak be.

A Fire című dalával 2013-ban az év legnagyobb hazai slágere címet is megszerezte. Később újra elindult A Dalban, 2014-ben a Running Out of Time című dalával nevezett a versenybe.

A Dal 2018 műsorában „Budapest Girl” című produkciójával száll versenybe a Magyarország legjobb dala címért.

Google+

 

Király Viktor Budapest Girl