versenyző adal2018 dánielfy gergely adal

Dánielfy Gergely

Dánielfy Gergely
Azt mondtad

Zeneszerző: Dánielfy Gergely
Szövegíró: Völgyesi Árpád

Dánielfy Gergely Debrecenben született. Gyerekkorában a kosárlabda töltötte ki a mindennapjait.

Nyolc évesen kezdett kosarazni a Ziccer Tigrisekben, majd a Debreceni Sportiskola igazolt sportolója volt. Adottságainak és tehetségének köszönhetően már egész fiatalon az idősebbek között is szerepelt. Tizenkét esztendősen a csapat kapitánya volt, Marosvásárhelyen nemzetközi tornát is nyert a korosztályával.

A Debreceni Ady Endre Gimnázium dráma tagozatára járt középiskolába, ekkor kezdett a háttérbe szorulnia sport és előtérbe kerülni a művészet. A színészetbe végül a gimnázium ötödik évfolyamán szeretett bele. Nagy színházrajongó volt, már kisgyermekként is imádott a nézőtéren ülni..Az éneklés világába már 15 évesen belevetette magát, ugyanis elindult egy országos tehetségkutató versenyben, de akkor úgy döntött, inkább marad a kosárlabdánál. Az éneklés és a kosarazás mellett megtanult gitározni, zongorázni, szaxofonozni, sőt klarinéton is tud játszani.

2013-ban egy másik országos tehetségkutató versenyen is indult, majd három évvel később ismét megpróbálkozott a zenei karrierrel. 2016-ban egészen az élő adásokig jutott.

A színjátszás sem marad ki az életéből: 2017. szeptemberében felvették a Kaposvári Egyetem művészeti szakára.

A Dal 2018 című műsorba Azt mondtad" című szerzeményével jutott be, ahol a nagyközönségnek és a zsűritagoknak is igyekszik bebizonyítani, hogy ez Magyarország legjobb dala.

Google+

 

Dánielfy Gergely Azt mondtad