versenyző vavra bence ceasefirex adal2018 adal

Ceasefire X

Ceasefire X
Satellites

Zeneszerző: Szűcs Norbert, Vavra Bence András
Szövegíró: Kozma Kata

Ceasefire X, azaz Vavra Bence Szegeden született. Az énekes Debrecenben nőtt fel, ott járt iskolába.

Az Ady Endre Gimnázium dráma szakán tanult, ahol Bence saját elmondása szerint a tananyagon túl talpraesettséget, kiállást és jó kommunikációs készséget is tanult. Mellette a Simonffy Emil Zeneiskolában 11 évig tanult zongorázni. Hobbija a kosárlabdázás.
Először 2010-ben, majd 2012-ben jelentkezett az egyik tehetségkutatóba, mindkét alkalommal a legjobb 150 közé jutott. 2012-ben már a legjobb 50 énekes közé is bekerült. Ebben az évben ismerkedett meg a későbbi zenekara, a ByTheWay tagjaival: Feng Ya Ou Ferenccel, Patocska Olivérrel és Szikszai Péterrel.

A négytagú formáció 2013-ban ismét indult egy tehetségkutatón és ez az év hozta meg Bencének a nagy áttörést, ugyanis bejutottak a fináléba, ahol második helyezést értek el.

2014. augusztusától trióban folytatják a zenélést. A csapat első nagylemeze 2014. októberében készült el.

A ByTheWay zenekarral 2016-ban elindultak A Dalban a Free to Fly címmű slágerükkel, ahol a középdöntőig jutottak. Bence közben folytatta a tanulást: 2014-től a Budapesti Corvinus Egyetem alkalmazott közgazdaságtan szakának hallgatója. A ByTheWay tagjai 2017 novemberében jelentették be a zenekar megszűnését.

Bence ezután Ceasefire X néven szólókarrierbe kezdett és már az első számával, a „Satellites”-al ott lesz A Dal 2018 színpadán, hogy versenybe szálljon a Magyarország legjobb dala címért.

Google+

 

Ceasefire X Satellites