adal2018 maya n peti hírességek drukkerek szurkolnak szalma ernő

Lányának és fia dalának szurkol Szalma Ernő

Lányának és fia dalának szurkol Szalma Ernő

A Maya ’n’ Peti formáció egyik legnagyobb rajongója Maya édesapja, Szalma Ernő. A zenész szerint a „Nekem te” felveheti a versenyt Magyarország legjobb dala címért, mert őszinte, nem próbál trendi lenni, egy szál gitárral is gyönyörűen megszólal!

Szalma Ernő több évtizedes zenei munkásságot tudhat a háta mögött, hiszen a komolyzenei alapok megszerzését követően már 15 éves korától kezdve rendszeresen zongorázott különböző, a könnyűzene szinte minden szegmensét átfogó együttesekben. Számára a zene mindig is a felhőtlen örömöt jelentette, így nem csoda, hogy a családját is bevonta ebbe a világba. Elmondása szerint már egészen kicsi koruk óta igyekezett a két gyermekének, Edvárdnak és Annamáriának (vagy ahogy a nagyközönség ismeri, Mayanak) a zenei ízlésére hatással lenni.

Remek koncerteken volt alkalmunk átélni az élő zene varázsát, mint a Jamiroquai, Jason Mraz, Kool&The Gang, Marcus Miller, vagy Stevie Wonder” – emlékezett vissza Szalma Ernő.

A várt hatás nem is maradt el, hiszen Maya már kicsi korában énekelni kezdte a szülei által hallgatott zenéket, majd 9 éves korától több énekversenyen is megmérettette magát. 2010 óta vokálozik édesapja zenekarában, a Volvox együttesben, amely nemcsak Szegeden, hanem országszerte ismert funkyzenekarként lép a színpadra. A zenei munkásságuk során apa és lánya kölcsönösen hatással vannak egymásra, hiszen Ernő elmondása szerint Maya nyitottsága ösztönzi különféle zenei irányzatok felé. Ennek tökéletes példája a latin-jazz jellegű dalokat játszó Mayasoul formáció, amiben kiváló zenészbarátaikkal dolgozhatnak együtt.

A duó másik tagja, Szikszai Peti szintén gyerekkora óta foglalkozik a zenével. Gitározik, zenét ír és hangszerel egyaránt. Egy tehetségkutató műsoron keresztül ismerhette meg az ország az akkori zenekara, a ByTheWay tagjaként. Peti korábbi zenekara „hozta össze” a fiatalokat, mivel az egyik dalukhoz kerestek vokalistát és így ismerte meg Mayát. A fiatal pár később azt is kipróbálta, hogy milyen együtt zenélni, és egyből tudták, hogy a hasonló zenei ízlésüknek és stílusuknak köszönhetően jó párost alkotnak majd a zenében is. A Maya ’n’ Peti formáció 2016-ban jött létre egy akusztikus soul-pop duóként, amiben saját feldolgozásokat készítenek magyar és angol nyelvű dalokból.

Maya édesapja ekként nyilatkozott a formációról:

Petivel való találkozásuk érzelmi és zenei téren is lendületet adott a közös produkciónak, mely remek példája két zenész és ember egymásra találásának, ami egyben tüzes, érzéki és rendkívül inspiráló mindannyiunk számára!”

Szalma Ernő végezetül üzent Mayának és Petinek is:

Repüljenek a zene szárnyán minél magasabbra és távolabbra, új barátokat szerezve, szép élményekkel gazdagodva, amit a „Dal” nyújthat nekik. Ezért cserébe pedig okozzanak felejthetetlen élményt a közönségnek A Dal 2018 színpadán! Ha ez valamelyest sikerül, a nézők hálája sem marad el.”

Google+