adal2018 első válogató összefoglaló továbbjutók

Útjára indult A Dal 2018-as szériája

Útjára indult A Dal 2018-as szériája

A hosszas várakozás után január 20-án, szombat este remek produkciókkal startolt A Dal 2018.

Az első válogatón ismerős arcok mellett számos új előadóval is megismerkedhetett a közönség. A zsűriben a már jól ismert tagok, Frenreisz Károly és Both Miklós mellett Schell Judit és Mező Misi értékelte a produkciókat.

A Dal 2018-ban új műsorvezetők léptek színpadra: Rátonyi Kriszta és Freddie kísérik végig a hathetes dalválasztó showt, amelyben Magyarország legjobb dalát keresik.

Elsőként a LivingRoom együttes lépett színpadra a „Kirakat élet” című dallal. A fiúkat nem nyomasztotta „az első fellépők” félelme, magabiztosan adták elő a produkciójukat. A zsűri kiemelte Pál Benjámin stabil, karakteres hangját, a mély üzenetet átadó dalszöveget és Friderikusz Péter csellójátékát, ami igazán megfűszerezte az előadást. A „Kirakat élet” erős kezdésként 36 pontot hozott a LivingRoomnak. 

 

Vastag Tamás „Ne hagyj reményt” című produkciójában nem a látványvilágon volt a hangsúly, ezzel is kiemelve a dal szövegének szépségét és mondanivalóját. A letisztultság jegyében Tomi mellett csupán két remek táncost láthattunk a színpadon. Bár a zsűri végül éppen ebben látta az előadás hátrányát, azonban a közönségnek kifejezetten tetszett Tomi előadása, aki 36 pontot gyűjtött be.

 

A férfias kezdés után Takács Noémi hangja csendült fel a Noémo együttes „Levegőt!” című dalával. A produkció fantasztikus látványvilágot nyújtott a nézők számára, Noémi ruháján nyíló virágok mellett az egész színpad egy látványos, napfelkeltés erdőbe borult. A zsűri részéről hallhattunk pozitívumokat és kritikát is, de összességében elnyerte a tetszésüket a „levendula pop” és a fantasztikus vizuális élmény, amely 39 pontot eredményezett.

 

 

A könnyed dallamok után szinte felrobbantotta a színpadot a Leander Kills a „Nem szól harang” című produkciójával. A fiúk előadása során nem a pirotechnikától lángolt a stúdió. Ahogyan Frenreisz Károly is kiemelte, Leander karakteres hangja és az ütős gitár betétek egy lendületes rock előadást adott a nézők számára. A Leander Kills nemcsak a zsűrit, hanem a közönséget is lenyűgözte, így 44 ponttal rögtön az élre ugrottak.

 

Süle Zsolt „Zöld a május” produkciója során Zsolt hangja és a gyönyörű hegedűszó repítette el a közönséget egy tavaszi estére. Az előadás során a vizuális élményre is nagy hangsúlyt fektettek, a zenészek mellett egy fantasztikus táncost is láthattunk a színpadon. A zsűri tagjai elismerően nyilatkoztak a produkcióról, és a közönséget is egyértelműen meggyőzte az előadás, így összesítve 44 ponttal a Leander Kills mellé lépett az első helyre.

 

Knoll Gabi a modern világ képviseletében adta elő a „Nobody To Die For” című dalát. Gabi egyedül állt színpadra, azonban azt teljes egészében kitöltötte. Nemcsak fantasztikusan énekelt, hanem táncolt és hangszeren is játszott az előadás során. Gabi maga írta a dalát, így igazán át tudta adni a mondanivalóját, amelyet ráadásul elképesztő énektechnikával adott elő. A zsűri és a közönség összességében 40 ponttal jutalmazta Gabi előadását.

 

Nehezen tudta megállni az ember, hogy ne perdüljön táncra, amikor a szünet után felcsendültek a Fourtissimo előadásának swinges, jazzes dallamai. A produkció középpontjában természetesen a formáció védjegyének mondható fúvós hangszerek álltak, de egy kis elektronikus hangzással is megfűszerezték az előadást. A Kuna-testvérek a „Kisnyuszi a kalapban” című számmal 33 pontot húztak ki a kalapból.

 

Vavra Bence, azaz a Ceasefire X produkciója egyszerű, de mégis látványos élményt nyújtott a nézők számára. Az énekes mellett két remek táncos produkcióját is láthattuk a színpadon, amely tökéletesen illeszkedett az előadásba. Bence csodálatos hangja egészen a csillagokig repített minket a „Satellites”-al, amely 41 pontot biztosított a számára.

 

Király Viktor rutinosan, és a tőle már megszokott színvonalon adta elő a „Budapest Girl” című dalát. Az „egyszerű, de nagyszerű” dal köré egy igazi, budapesti romkocsma hangulatát varázsolták a színpadra, valamint látványos háttérvetítés is biztosította a vizuális élményt. A szakmai zsűri egyöntetűen elismerően nyilatkozott az előadásról, így a közönségszavazatokkal együtt a budapesti lány 43 pontot hozott Viktornak. 

 

Az első válogató versenyprodukcióinak sorát a Patikadomb formációja zárta, akik egy könnyed, lendületes előadással tettek pontot az este végére. A fiúk egy igazi koncerthangulattal adták elő a „Jó szelet!” című produkciójukat. A zenekar kapott hideget-meleget a zsűritől, amelyből minden bizonnyal építkezni tudnak a jövőben. Összesítve ezúttal 33 pontot gyűjtött össze a Patikadomb.

 

A produkciók végével az összesített ponttábla alapján biztos továbbjutóként fellélegezhetett a Leander Kills, Süle Zsolt, Király Viktor, a Ceasefire X és Knoll Gabi. A másik öt előadó közül viszont még egy valakit továbbjuttathatott a közönség a vigaszágon, így ők tovább izgulhattak az extra produkció alatt, ami ezúttal Kóbor János és a Balkan Fanatik közös előadása volt. 

 

A közönség végül Vastag Tamásnak szavazott bizalmat, így Tomival kiegészülve összeállt az első válogató hat továbbjutója.

A második válogató január 27-én, szombat este 20.30-kor kezdődik a Dunán.

Google+