adal2018 andy roll drukkerek szurkolnak abs guzorán ferenc

Rajtad a világ szeme, András!

Rajtad a világ szeme, András!

Nem kevesebbet, mint a győzelmet várja Andy Rolltól a népszerű ABS zenekar. A formáció abszolút kedvence ugyanis Dutka András, azaz Andy Roll, így neki szurkolnak A Dal 2018-ban. A zenészek már régóta jó kapcsolatot ápolnak egymással, többször léptek közösen színpadra.

Az ABS zenekar a múlt század végén alakult. Eredetileg az Alkalmi Blues Szekció rövidítéseként tűnt fel a 3 betű. Azért keltették életre a formációt, hogy az addig különböző formációkban zenélő barátok végre kedvenc zenéikkel szórakoztassák magukat és persze a közönséget. A csapat négy főből áll, ifjabb Guzorán Ferenc énekel, Paplauer Gábor gitározik, Rónai József basszusgitározik és Guzorán Ferenc dobol.

 

 

Andy Roll nagyváradi származású zenész, aki nemcsak énekel: gitározik, zenét szerez, szöveget ír és producer is egyben. 1993-tól a Nagyváradi Rock Filharmónia mozgalom tagja, ahol klasszikus előadóművészek szerzeményeit játsszák szimfonikus zenekari kísérettel.  Később a King Bee progresszív metál zenekarral kiadott egy lemezt, amelynek a címvezető dala, a Changes bejutott a román nemzeti zenecsatorna műsorába. Nem is olyan rég, D-Side néven egy új zenekart alapított. Angol és román dalokat is ír, A Dal 2018-ban szintén egy saját szerzeményével, a Turn the lights on című dalával lesz látható és hallható a színpadon.

Az ABS zenekar ennek a dalnak szurkol idén. A bonyhádi formáció szerint ugyanis Andy Roll szerzeménye tökéletesen megmutatja, hogy számára mit jelent a rock.

 

Andy Roll egy utánozhatatlan személyiség. Sokszor mondjuk egy-egy előadóra, hogy tud nagyot alkotni. Rá azonban ez hatványozottan igaz: minden szerzeménye egy nagy alkotás – ilyen a versenydal is. Szerintem ez a zeneszám méltó arra, hogy megnyerje A Dal 2018-at: kellemes, dallamos, fülbemászó.” – mondta az ABS zenekar dobosa, Guzorán Ferenc.

 

Nagyon szurkolok neked András, csak lazán add önmagad" – tette hozzá a zenész.

Google+