adal2018 peet project drukkerek szurkolnak gájer bálint

Amerika után Magyarországot hódítják meg! - ezt gondolja Gájer Bálint a Peet Project-ről

Amerika után Magyarországot hódítják meg! - ezt gondolja Gájer Bálint a Peet Project-ről

Gájer Bálint állítja, hogy egy zenekar biztosan ott lesz A Dal 2018 döntőjében. Hogy igaza lesz-e, az hamarosan kiderül. Addig is őszintén beszélt arról, hogy mit gondol a Peet Project-ről és a formáció „Runaround” című versenydaláról.

Ritka, hogy egy magyar zenekar előbb Amerikában szerez hírnevet és csak utána itthon. A Peet Project története azonban más tekintetben sem mondható hagyományosnak. A formáció 2009-ben öt fiatal fiú ötlete alapján indult és már az alapítás évében megnyerték a Jazzy Rádió országos dalversenyét és elkészítették első, Pink Spirit című lemezüket. 


Szinte minden zenekar álma az a siker, amelyet a Ferencz Péter (ének, hegedű), Závodi Attila (szaxofon), Magán Olivér (billentyű), Gudics Martin (basszusgitár), és Gudics Marcell (dob) közreműködésével működő formáció a tengerentúlon elért. A dinamikus, jazzes funky-pop dalok (soul és R&B hangzással) számos amerikai rádióban felcsendültek, így nem csoda, hogy 2013-ban a Peet Project megnyerte a los angeles-i Catalina Island Jazz Fesztivál „Év felfedezettje” díját.

 

 

Eközben az együttes itthon is számos nagysikerű koncertet adott, 2017-ben pedig már 5. lemezük jelent meg, „The Bad Boys of Budapest” címmel.
 

Gájer Bálint szerint A Dal 2018-ba nevezett Runaround című dalukkal nemzetközi szinten is hatalmas sikert érhetnek el a fiúk. Az énekes közel 10 éve egy dalversenyen ismerte meg a Peet Project-et, nem sokkal később pedig már közös számuk is született „Hey girl” címmel. Gájer Bálint 2013-ban egy tehetségkutató műsor révén robbant be a köztudatba. Akkor úgy híresült el, mint a „swing hercege”.  Az énekes azóta sikert sikerre halmoz: többek között a III. Jazzy Jazz Dalverseny „Legjobb férfi énekes” különdíja mellett, hazavihette már „Az év hazai, kortárs szórakoztatózenei albuma” Fonogram díjat is. 
 

Bálint dalairól sokan gondolják, hogy a mai magyar „Swing’n Pop” zenei stílus meghonosítói. Első albuma 2014-ben jelent meg „Egyszerű az élet” címmel. És hogy tényleg milyen egyszerű az élet, arra bizonyíték az is, hogy az énekes 2017-ben már a harmadik nagylemezét adta ki „Swing Karácsony” címmel. Bálint most elárulta, hogy mely produkció győzelméért fog szurkolni A Dal 2018 versenyében. 

 

Ismerem a srácokat, egytől egyig profi zenészek, akik külön is magas színvonalon zenélnek. Együtt pedig lassan meghódítják egész Amerikát, a Smooth Jazz műfaj őshazáját” – kezdte mesélni Gájer Bálint a Peet Project-ről.

 

Azt mondta, a korábbi közös munkákra a mai napig boldogan gondol vissza, éppen ezért egy szurkolói üzenetet is küldött a zenekar tagjainak és A Dal 2018 nézőinek is: 


Fiúk! Élvezzétek a műsor minden pillanatát! A közönség pedig dőljön hátra és adja át magát a zenének! A banda elhozza Amerikát. Közben mehet a szavazás, a maximális pontszámmal!” 


Az énekes azt mondta, biztos benne, hogy a „Runaround” dal a döntőbe fog kerülni.

 

Ez egy kimondottan dinamikus dal, ami mindemellett különleges hangszerelést kapott - mai hangzásvilággal. A zenekar Amerikában már bizonyított. Itt az idő, hogy meghódítsák Európát!”

Google+