adal2018 horváth cintia & balogh tomi hírességek szurkolnak kanizsa gina

„Azóta dúdolom, amióta először hallottam!”

„Azóta dúdolom, amióta először hallottam!” Kanizsa Gina már eldöntötte kiknek szurkol

Horváth Cintia és Balogh Tomi „Journey” című száma hamarosan az ország legjobb dala címért versenyezhet A Dal 2018 színpadán. Kanizsa Gina énekesnő nemcsak a dalról mondta el véleményét, de a nézőknek is üzent.

Kanizsa Gina, A Dal 2017 Felfedezettje szerint öröm látni, hogy évről évre több olyan előadó mutatkozik be a versenyen, aki saját, különleges zenei világát építi. Az énekesnő ráadásul üzenetet is küldött a szívének legkedvesebb előadóknak és a műsor nézőinek. Hogy mit, azt máris eláruljuk.


Előtte, azonban íme a sikeres duó receptje: végy két huszonéves, rendkívül tehetséges, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen frissen diplomázott fiatalt és hagyd, hogy közösen alkossanak. Ezen recept alapján jött létre a Horváth Cintia & Balogh Tomi duó, amely még a Zeneművészeti Egyetem falain belül köttetett barátságból avanzsált profi formációvá.

 


Horváth Cintia kezdetben, mint a legtöbben, a klasszikus zene felé indult, 2016-ban viszont már a zeneakadémia jazzének-előadóművészeti szakán diplomázott. 2015 óta vezeti saját zenekarát, a Horváth Cintia Quintettet, amelynek élén több szakmai díjat és közönségsikert tudhat magáénak hazai és külföldi színpadokon egyaránt.

Balogh Tomi saját akusztikus jazzkvartettje mellett 2017 végén egy elektronikus hatásokkal teleszőtt szólóalbummal jelentkezett, a Visit Planet Earth-szel, amelyben minden szám egy bolygóról kapta a címét. Nem sokkal a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem master diplomájának megszerzése után pedig Junior Prima díjjal tüntették ki.

A “Journey” az első közös munkájuk, amit a nagyközönség itt adal.hu-n is megismerhet.

Hogy mit is jelent ismeretlen előadóként elindulni a versenyen, azt tavaly megtapasztalhatta Kanizsa Gina is. Az énekesnő A Dal 2017-ben a döntőig jutott produkciójával, ezért tisztában van vele, hogy mennyi háttérmunkát, összpontosítást és energiát igényel a műsor, amely során az előadók igyekeznek esténként csupán néhány percben legjobb tudásuk szerint bemutatkozni a nézőközönségnek és a zsűrinek.

 

 

Gina szintén a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, jelenleg a Zeneakadémia mesterszakos hallgatója. A Dal 2017 színpadán a „Fall Like Rain” című dallal egészen a döntőig jutott. Érdekesség, hogy ennek az eredetije egy 5 szólamú acappella mű, és a Jazzation énekegyüttes számára készült. (Ezt a hangszerelést a Dal Akusztik műsorában hallhatta a közönség.)
Ezen zenekar tagjaként Gina számos nemzetközi díjat gyűjtött be Európából és az USA-ból, emellett turnézott Oroszországban és Tajvanon is. 2016-ban Lakatos Ablakos Dezső jazz-előadóművészi ösztöndíjat nyert, a 2016-os Jazzy Dalversenyen pedig döntőbe jutott a How We Love című dala. Emellett több neves jazzformációval is együtt dolgozik, mint például a Márkus Tibor vezette Equinox, amelynek 2017-es új lemezén a vokális kompozíciók szövegét jegyzi. Most pedig az is kiderült róla, hogy kinek szurkol majd
A Dal 2018 versenyében.

 

Cintia egy elképesztően tehetséges, alázatos és szerény, mégis izgalmas énekes, Tomi pedig egy kirobbanóan kreatív, végtelenül közvetlen és kedves multi-instrumentalista zeneszerző, akinek a fejében olyan zenei tűzijáték tombol, amit szinte nehéz is elsőre feldolgozni. Mindketten a szó legteljesebb értelmében zenészek, ebben a dalban pedig remekül kiegészítik egymást” – mondta el véleményét Kanizsa Gina a Horváth Cintia & Balogh Tomi duóról.

 

Az énekesnő azt is elárulta, hogy ő már a hivatalos megjelenés előtt hallhatta A Dalban versenyre kelő „Journey”-t.

 

A Journey egy igazi slágerdal, könnyed, életörömmel teli, dallamos ami nem csoda, hiszen két olyan zenész szíve és munkája van benne, akik amellett, hogy szemtelenül fiatalként már diplomás zenészek és jól ismerik a minőségi szakmai színvonalat, képesek őszintén és újítóan gondolkodni. Nem bánnám, ha ez a dal sokat szólna a rádióban. Én azóta dúdolom, amióta először hallottam.”

 

Az énekesnő üzent is Cintiának és Tominak:

 

Azt üzenem nekik, hogy figyeljenek egymásra, fogjanak össze és tartsanak ki egymás mellett, mert most ők ketten a csapat az élő műsorban és az adás idején kívül is , és csak az a fontos, hogy őszintén és örömmel mehessenek fel a színpadra mindketten. Ez az, amit a közönség érezni fog. Fontos észben tartani, hogy a műsor nem vérre megy, hanem fülre és szívre. Remélem, hogy a nézők elvárások helyett nyitott füllel és szívvel nézik majd A Dal 2018 adásait estéről estére, hisz amellett, hogy ez egy verseny, lehetőség is, hogy változatos, különleges dalokat és izgalmas előadókat ismerhessenek meg. Bízom benne, hogy támogatják azokat, akiket arra érdemesnek tartanak. Ha ajánlhatok, akkor például Cintia és Tomi duóját. :)”

Google+