adal2018 süle zsolt nyakas krisztián hírességek drukkerek szurkolnak

“Soha ne add fel, Zsolt!”

“Soha ne add fel, Zsolt!”

Ezt üzeni zenésztársának Nyakas Krisztián. A népszerű basszusgitáros, énekes ugyanis Süle Zsoltnak szurkol A Dal 2018 műsorban. A két zenész 25 éve dolgozik együtt. Közösen alapították az LGT Emlékzenekart, ezzel a formációval váltak igazán ismertté és elismertté.

Nyakas Krisztián első zenekarával, a Coloradoval: Hobot, Stonest és Creamet játszott. Elmondása szerint ekkor “fertőzte” meg a színpad. Tagja lett az Aeroflug nevű zenekarnak, itt kötött barátságot Csoknyai Gyurival és Holubecz Imivel, akiknek köszönhetően megtanult basszusgitározni. 22 éves korában alapította meg Süle Zsolttal az LGT Emlékzenekart.

 

Süle Zsolt zsigereibe a zene szeretete már egészen fiatalon befészkelte magát. Édesapja vendéglátós zenész volt, szaxofonon játszott. Zsolt 14 évesen alapította meg első zenekarát, a Storyt, ahol kezdetben csak dobos volt, de idővel rájött, hogy vannak saját ötletei is. Ekkor kezdett el szövegeket írni, majd megalapította a Sansz nevű zenekart, amelyben már dalokat is írt. Ezzel a formációval a Ki mit tud?-ot is megjárta. Ezt követte az LGT Emlékzenekar, és ezzel párhuzamosan a Mozizenekarban saját dalait adta elő. Emellett több színházi műhöz komponált zenét. Később Trócsányi Gergellyel megalapították az ÉSTE Formációt, amely zenei produkcióként indult, valamint alapjait Gergely dalszövegei, versei, és Zsolt zenei kompozíciói képezik. Eddig két lemezt adtak ki, jelenleg pedig egy harmadik előkészületein dolgoznak.

 

Süle Zsolt “Zöld a május" című, önálló szerzeményével méretteti meg magát A Dal 2018-as versenyében.

 

Szinte minden dalát ismerem Zsoltnak, és azt is pontosan tudom, hogy milyen mélyen éli meg minden alkotását. Remekműveket készít, olyan dalok fűződnek a nevéhez, amelyeket sajnos még nem sokan ismernek. Remélem A Dal műsornak köszönhetően minél többen megismerik őt, és lehetőséget kap arra, hogy a még asztalfiókjában porosodó dalait megmutathassa a magyar közönségnek” – mondta a dal.hu-nak Nyakas Krisztián.

 

A basszusgitáros, énekes szerint Süle Zsolt „Zöld a május” című szerzeménye azért lehet Magyarország legjobb dala 2018-ban, mert olyan ez a zeneszám, mint az ember: sokszor bús, ám mindig a remény élteti.

 

Ne add fel Te sem, Zsolt!” – tette hozzá Nyakas Krisztián.

Google+