adal2018 horváth tamás hírességek drukkerek szurkolnak majoros rita

A szerelem hullámhosszán

A szerelem hullámhosszán

Majoros Rita, a Petőfi Rádió ismert rádiósa Horváth Tamás szerelmes dalának, a Meggyfának szurkol A Dal 2018 versenyében.

Majoros Rita, a Petőfi Rádió műsorvezetője számára a zene szeretete szinte munkahelyi kötelesség. Rita sok műfajt kedvel, de neki is vannak kedvenc zenei stílusai és dalok, amik rögtön a fülébe másznak. Ilyen Horváth Tamás Meggyfa című dala is, ami bekerült A Dal 2018 legjobb 30 indulója közé.

 

Ebben a dalban vannak olyan népzenei motívumok, amik már Pápai Joci Origo című dalában is nagy sikert arattak tavaly, de emellett mégis nagyon mai, modern tudott maradni. Főleg a gitár hangzása fogott meg a Meggyfa című dalban" – mondta el Rita adal.hu-nak.

 

Horváth Tamás, a Meggyfa című dal szöveg- és zeneszerzője 8 éves kora óta gitározik, országos hírnevét zenei tehetségkutatókon keresztül szerezte, azóta pedig méltán emlegetik az egyik legizgalmasabb hangú és karizmájú magyar énekesként.

 

Rita szerint Horváth Tomi nagy erőssége, hogy süt róla a hitelesség.

 

Sokat láttam már színpadon, de mint szövegíró és dalszerző is bizonyított. Szerintem önmagában a kisugárzása elég a sikerhez, de ha nagyon izgulna a Dal színpadán, azt tanácsolom neki, hogy kapaszkodjon a gitárjába” – tette hozzá.

 

Majoros Rita szerint nemcsak a hangzásvilága, de a Meggyfa című dal témája és szövege is emlékeztet a magyar népzene hagyományaira.

 

A témája a szerelem, ami szerintem sosem megy ki a divatból, hiszen mindenki volt már szerelmes és bele tudja magát képzelni a dal szövegébe. Nekem különösen tetszik az a képzeletbeli film, ami akkor megy a fejemben, amikor a Meggyfát hallgatom" – emelte ki Rita.

Google+